Hoeveel procent van de bedrijven beoordeelt de medewerkers?
31 januari 2023 

Hoeveel procent van de bedrijven beoordeelt de medewerkers?

Het is moeilijk om een exact percentage te geven van het aantal bedrijven dat hun medewerkers beoordeelt, omdat dit afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de grootte van het bedrijf, de branche en de geografische locatie.

 

Echter, volgens verschillende studies is het beoordelen van medewerkers een standaardpraktijk in de meeste bedrijven. Veel bedrijven voeren jaarlijkse of halfjaarlijkse evaluaties uit, waarbij ze hun medewerkers beoordelen op hun prestaties, vaardigheden en ontwikkelingspotentieel.

 

Andere bedrijven beoordelen hun medewerkers regelmatiger, bijvoorbeeld elke maand of elke paar maanden. Dit kan helpen bij het bijhouden van de voortgang van medewerkers en het snel identificeren van eventuele problemen of uitdagingen.

 

Volgens een onderzoek van de Society for Human Resource Management (SHRM) heeft meer dan 90% van de organisaties in de Verenigde Staten een formeel evaluatieproces voor werknemers. Dit suggereert dat de meeste bedrijven in de VS werknemersevaluaties beschouwen als een belangrijk aspect van hun HR management.

 

Het is belangrijk op te merken dat de acceptatie van formele beoordelingen in andere landen of regio's anders kan zijn, en dat de specifieke processen en frequentie van evaluaties ook sterk kunnen verschillen van bedrijf tot bedrijf.

 

Het is ook belangrijk op te merken dat sommige bedrijven geen formele beoordelingen uitvoeren, maar wel regelmatig feedback geven aan hun medewerkers. Het is belangrijk voor bedrijven om een beoordelingsproces te hebben, omdat dit de prestaties en het ontwikkelingspotentieel van medewerkers kan bevorderen en bijdraagt aan een gezonde werkomgeving.

 

Meer lezen? Ga naar www.personeelsbeoordeling.com.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen